Начало Автомобили Jaguar Land Rover открива академия за шофиране върху лед

Jaguar Land Rover открива академия за шофиране върху лед

55
0

Jaguar Land Rover открива първата си Академия за шофиране върху лед, която предлага уникално преживяване зад волана и приключенско пътешествие на ръба на Полярния кръг.

В тестовата база на компанията за изпитване на автомобили в студено време в Лапландия (Швеция) гостите на Академията ще имат възможността да изпитат нещо ново и различно с мощните автомобили Jaguar и Land Rover. С обучение от експерти клиентите могат да изпитат усещането при шофиране на Jaguar F-TYPE, F-PACE и Range Rover Sport при минусови температури на издълбани ледени писти върху огромно замръзнало езеро.

Предлага се и уникален маршрут с класически автомобили. Гостите могат да изпитат как се управляват Jaguar MK II, MK VII и XK150, както и автомобили Land Rover от сериите I, II и III, без модерни спирачки или контрол на сцеплението.

„Нашите автомобили са създадени и тествани при най-екстремните условия. В новата Академия за шофиране върху лед гостите могат да се научат как да надскочат предела на възможностите си със своите любими модели Jaguar и Land Rover и да видят какво могат да направят в действителност в една наистина незабравима арктическа обстановка“, коментира директорът „Глобален опит” на Jaguar Land Rover Марк Камерън.

Програмите с три и четири нощувки със стартова цена от 2 490 евро включват настаняване, хранения, трансфери и работа с професионални водачи на автомобили, които да помагат на гостите да развиват своите умения и да имат наистина незабравимо изживяване. Вече се приемат резервации за идния януари.

Прочута с планинските си пейзажи и гори, Лапландия е също идеалната база за гости, които желаят да опознаят Полярния кръг, като в близост до Академията се предлагат екскурзии със снегомобили и сафари с хъски.