Начало Автомобилни новини Jaguar Land Rover отвори нов завод за двигатели в Англия

Jaguar Land Rover отвори нов завод за двигатели в Англия

74
0

Jaguar Land Rover (JLR) отвори нов завод за двигатели в Англия, близо до Уулвърхамптън. Съоръжението е на стойност $750 млн.

От компанията съобщиха, че там за първи път от цяло поколение насам марките в състава й ще произвеждат агрегати в собствен завод. Във фабриката ще се правят двигатели от новата линия Ingenium. Пръв на поточните линии ще е двулитровият турбодизел, който ще се използва в компактния спортен седан Jaguar XE. XE ще бъде представен през пролетта на следващата година в Европа и през 2016 г. в Северна Америка. Ingenium двигатели вероятно ще бъдат монтирани още в Range Rover Evoque и Discovery, както и в няколко други модела.

Бензиновите и дизелови двигатели на JLR споделят една и съща базова архитектура. Те са конструирани максимално гъвкаво, което позволява на компанията да напасне производството спрямо търсенето на пазара. Развойната работа е свършена така, че обемът може да се променя – увеличава или намалява – без твърде обширна преработка и калибровка на съоръженията.

– Jaguar и Land Rover са компании, в които водещи са дизайнът, технологиите и иновациите. Последната ни инвестиция е поредното доказателство за отдадеността ни към работата – коментира главният изпълнителен директор Ралф Спет.

В завода ще работят 1400 души, а годишният производствен капацитет ще е около 300 000 двигателя.