Начало Автомобили Jaguar Land Rover ще използва изкуствен интелект в управлението на компанията

Jaguar Land Rover ще използва изкуствен интелект в управлението на компанията

130
0
JLR обяви ново сътрудничество с Everstream Analytics

Jaguar Land Rover (JLR) обяви ново сътрудничество с Everstream Analytics. Новият парньор на автомобилния производител е водещ в индустрията по анализ на риска на веригата за доставки. С тяхна помощ JLR ще вгради AI (от англ. – изкуствен интелект) в управлението на компанията.

С тази нова технология JLR може да наблюдава своята верига за доставки в реално време. Така ще да помогне за предотвратяване на бъдещи глобални проблеми. Ще защити производството на настоящи модели, както и следващото поколение изцяло електрически автомобили.

Технологията анализира данни, използвайки комбинация от AI, предсказуеми анализи, машинно обучение и човешка интуиция, за да начертае възникващи инциденти като природни бедствия, пробиви на данни и проблеми с износа в глобален мащаб, предупреждавайки JLR за всяко потенциално въздействие върху веригата на доставки.

Тази функция, която се актуализира в реално време, дава възможност за предприемане на мерки за избягване на значими усложнения, които биха могли да повлияят на производството и да увеличат разходите.

„Чрез сътрудничеството ни с Everstream Analytics впрягаме мощта на AI, за да реагираме проактивно на рисковете преди да са причинили прекъсвания на производството. Така ще сме по-устойчиви в кризисни моменти и ще изпълняваме обещанията към клиентите си“, коментираха от Jaguar Land Rover

„Глобалните вериги за доставки, свързани с производството на електрифицирани превозни средства, са сред най-сложните в света. Видимостта, давана от изкуствения интелект на Everstream Analytics, ще дава възможност за елиминиране на рискове. Ще се повиши гъвкавостта и ще се насърчи устойчивостта на веригите за доставки.“

Безпрецедентната глобална пандемия и кризата с полупроводниците причиниха огромно забавяне и прекъсване на веригата за доставки на автомобили. Jaguar Land Rover постепенно излиза от този период. Компанията отчете тримесечен ръст на производството и продажбите от началото на годината насам. Компанията въвежда технологията Everstream като част от по-мащабна стратегия за изграждане на най-съвременна дигитално активирана екосистема за доставки, осигуряваща видимост и сигурност от началото до края. Използвайки ресурсите на Everstream, JLR вече предприе действия за положителна промяна, с която да подпомогне доставката на автомобили до клиентите.