Начало Автомобилни новини Jaguar променя историята със суперконцепта C-X17

Jaguar променя историята със суперконцепта C-X17

61
0
Jaguar C-X17

Jaguar официално показа първия SUV автомобил на компанията C-X17 на автомобилното изложение във Франкфурт. Концептът веднага се превърна в истински хит на салона и получи одобрението дори на най-големите критици в индустрията. Прототипът загатва за вълнуващото бъдеще, което предстои на британския бранд. С него се поставя началото на една истинска революция, като марката затвърждава амбициите си за водещо място в луксозния премиум сегмент.

Новият Jaguar C-X17 впечатлява с ново поколение ултралека алуминиева монококова конструкция на купето. Той умело комбинира динамичните характеристики на спортен автомобил с удобството, функционалността и високопроходимостта на модерен SUV автомобил. Прототипът е 4-местен и приковава интереса на публиката с изчистените си линии и вълнуващи пропорции. Въпреки революционния дизайн, всяка частица от екстериора и интериора загатват, че това е един истински Jaguar, неповторим по стил и излъчване. Специално внимание заслужават масивната предна решетка, стабилните въздухозаборници, плавната линия на покрива, задния спойлер и вдъхновените от F-Type задни светлини. Всички те подчертават уверения и агресивен профил на един автомобил, определен от мнозина като истинско произведение на изкуството.

Интериорът на новия Jaguar C-X17 е също толкова забележителен. Впечатление прави изисканата двуцветна кожена тапицерия както и интелигентно интегрираните алуминиеви елементи с черни метални акценти. Интересно нововъведение е централната конзола, представляваща продължение на дигиталния TFT екран, като стига чак до задния ред седалки. Тя е интерактивна, футуристична и предлага редица развлекателни технологии. Благодарение на нея пасажерите имат постоянно Wi-Fi връзка, като могат да споделят снимки и видео материали посредством апликациите за Facebook, Twitter и Instagram само с няколко кликвания върху стъкления екран. Конзолата дава лесен достъп и до аудио системата в автомобила – Meridian, осигуряваща кристално чист звук в купето посредством 28 високоговорителя. Инженерите на Jaguar са обърнали специално внимание и върху добре познатия ни селектор на скоростния лост. Сега той позволява избор на шофиране между три режима – Road, Sport и Off-road. Всеки един от тях гарантира незабравимо изживяване в свръх модерните, ниско разположени спортни седалки на автомобила, които в допълнение с панорамния покрив засилват усещането за пространство в купето.

Концептуалният Jaguar C-X17 обръща специално внимание и на околната среда. Изграден е от материали, които могат да се рециклират на 100%. Новата архитектура извисява модела на едно много високо екологично ниво, като това в никакъв случай не е за сметка на лукса, динамиката и удоволствието от шофирането. Дори напротив! Благодарение на новия дизайн и олекотените материали автомобилът ще е в състояние да развива скорост от 300 км/ч, която до този момент е немислима за нито един SUV автомобил на пазара. Същевременно, специалистите на Jaguar работят за снижаване разхода на въглеродни емисии, като се очаква те да бъдат сведени под 100 г/км. Отново истинска революция за високопроходим автомобил, който преди всичко е ултра луксозен и свръхдинамичен. И това не е случайно – C-X17 e истински Jaguar по рождение.