Начало Автомобили Jaguar и Shell пускат първата в света система за плащане от автомобила

Jaguar и Shell пускат първата в света система за плащане от автомобила

8
0

Водачите на Jaguar вече могат да използват сензорния екран в автомобила си, за да плащат за гориво с ново приложение за безкешово плащане.

Приложението на Shell е едно от няколкото нови подобрения в моделите F-PACE, XE и XF на Jaguar. Актуализациите включват въвеждането на най-новите икономични бензинови и дизелови двигатели Ingenium и добавянето на функции за удобство, като технологии, реагиращи на жестове, при които с движение на крака можете да отворите багажника.

Вместо да използват карта при колонката или да се редят на опашка в магазина, собствениците, които инсталират приложението на Shell, могат просто да спрат до дадена колонка в бензиностанция на Shell (първоначално във Великобритания, а след това в цял свят) и да използват сензорния екран на автомобила, за да изберат колко гориво искат и да платят чрез PayPal или Apple Pay. Android Pay ще бъде добавен по-късно през 2017.

На сензорния екран ще се извежда електронна касова бележка, така че клиентите да си тръгват от бензиностанцията, уверени, че са платили. Освен това от колонката ще бъде изпращана касова бележка директно до имейл адреса на водача, за да бъде прибавяна към софтуер за счетоводство или отчитане на разходите.

Питър Вирк, директор „Свързани автомобилни и бъдещи технологии“ в Jaguar Land Rover, каза: „В свят, където парите в брой вече не са водещи, клиентите все повече използват електронни начини на плащане и безконтактни карти. Плащането директно от сензорния екран на автомобила ще направи зареждането на гориво по-бързо и по-лесно. С тази нова система можете да изберете която и да е колонка в бензиностанцията и да платите горивото, дори ако сте забравили портфейла си или не можете да намерите кредитната или дебитната си карта.“

„Ще спестите време, защото вече няма нужда да се редите на опашка, за да платите, а на водачите с деца няма да се налага да ги събуждат или да ги изваждат от седалките им, за да ги занесат до магазина. Разходите и данъчните декларации също ще се отчитат много по-лесно, тъй като няма да има касови бележки, които да загубите, понеже ще се изпращат електронно.“

За разлика от сегашните методи на плащане чрез телефон, Shell и Jaguar Land Rover са създали лесно, но сигурно средство за клиентите, което използва технологии за геолокация и предплатена сметка, базирана на облачната технология, с портфейл Paypal или Apple Pay.

Дейвид Бънч, вицепрезидент Маркетинг и председател на Shell Brands International, каза: „В качеството си на най-големия търговец на гориво в света, това сътрудничество в областта на електронната търговия с Jaguar Land Rover е част от ангажимента на Shell постоянно да подобрява дигиталното преживяване на своите клиенти по бензиностанциите. През 2015 г. Shell въведе мобилно плащане на място при колонките във Великобритания. Днес сме горди да предложим следващата стъпка в безкешовия автомобилизъм – клиентите на Jaguar и Land Rover във Великобритания могат да плащат за гориво през сензорния екран в автомобила си. С около 30 милиона клиенти всеки ден, ние имаме мисията постоянно да откриваме нови начини да подобряваме пътуването на клиентите си. Скоро очакваме още вълнуващи разработки като тази из нашите 43 000 бензиностанции по цял свят.“

Приложението на Shell за безкешово плащане от автомобила ще бъде достъпно за изтегляне от 15 февруари и ще бъде разпространено и на други пазари по цял свят през 2017 г.

Питър Вирк добави: „Работим с лидери в електронната търговия като Shell, за да позволим на клиентите си да се възползват от безкешов автомобилизъм през сензорния екран в автомобила си. Независимо дали плащат за гориво, паркинг, пътни такси или дори в ресторант драйв тру, целта на безкешовия автомобилизъм е да улесни живота на клиентите ни.

„Нашата технология позволява на потребителите да приберат телефона си и да го използват през сензорния екран в автомобила, понеже, докато автомобилите стават все по-свързани с Интернет на вещите, ние винаги ще се ръководим от това какво е безопасно и подходящо да се прави по време на шофиране. Така че плащанията от автомобила ще са достъпни, само когато това е безопасно, предотвратявайки излишното разсейване на водача.“

Новото приложение за безкешово плащане от автомобила ще бъде достъпно в гамите мощни SUV автомобили F-PACE и спортните седани F-TYPE, XF и XE, както и в най-новите модели на Land Rover.

Подобренията в F-PACE за моделна година 2018 включват въвеждането на икономичен нов дизелов модел E-Performance с емисии на CO2 от едва 126 г/км и разход на гориво от 4,8 л/100 км в комбиниран цикъл на шофиране – което означава по-малко спирания за презареждане. Освен това към гамата се присъединяват и високомощен дизелов двигател Ingenium с 240 к.с. и усъвършенстван нов бензинов двигател Ingenium с 250 к.с.

Мощният дизелов двигател с 240 к.с. и новият бензинов двигател Ingenium са налични и със спортния седан XF, заедно с версия с 200 к.с. на новия бензинов двигател Ingenium, която смесва традиционната динамика на Jaguar с отлична икономичност.

За моделна година 2018 спортният седан XE е наличен с версии на новия 4-цилиндров бензинов двигател Ingenium с 200 к.с., задвижване на задните колела и автоматична трансмисия и 250 к.с., задвижване на задните или на всички колела и автоматична трансмисия, които предоставят на клиентите по-богат избор от всякога. Водачите, които искат още по-голяма динамика, могат да изберат усъвършенствания XE S с неговия завладяващ 3,0-литров двигател V6 с 380 к.с. – надграден над 340 к.с. – който е наличен и при спортните автомобили F-TYPE.

И двата модела усъвършенствани спортни седани, XE и XF, са налични с капак на багажника, контролиран с жестове, който улеснява товаренето и разтоварването, а технологията Програмируема динамика на Jaguar е въведена като самостоятелна характеристика и в двата автомобила и позволява на водачите да персонализират смяната на предавките, реакцията на горивния дросел и настройките на волана.

Виртуален 12,3-инчов TFT инструментален клъстер с 3D навигация на цял екран и налична технология Dual View на сензорния екран също предоставят на клиентите допълнително удобство, като част от актуализацията.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter