Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Йос Верстапен: Макс се оплака от баланса в началото на сезона, но...

Йос Верстапен: Макс се оплака от баланса в началото на сезона, но от Ред Бул не му повярваха. Сега вече е късно

5357
0
Макс Верстапен, Ред Бул F1
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен се е оплакал от баланса на RB20 още в началото на сезон 2024 във Формула 1, но от екипа на Ред Бул не му повярвали, заяви Йос Верстапен. Бившият пилот от Формула 1 и баща на трикратния световен шампион заяви в радио предаване, че сега вече е твърде късно за реакция от страна на отбора от Милтън Кийнс.

„Макс посочи в началото на сезона, че балансът не е добър. Това не бе оповестено, защото отборът се опитва подобни неща да си останат вътрешна информация. Но той се оплакваше от баланса още тогава. Само че те не му повярваха наистина, или тогава не искаха да видят проблема, а сега вече е малко прекалено късно“, заяви Йос Верстапен

„Въведените новости не работят според очакванията. Затова отборът все едно е спрял, докато други екипи направиха наистина големи крачки напред. Да останеш на място е същото като да вървиш назад, особено във Формула 1. Идващите надпревари не изглеждат обещаващо. Предстоящите стартове са близо един до друг, а не мисля че тимът е намерил решение“, допълни Верстапен старши.

В квалификацията за Гран при на Италия Макс Верстапен се класира седми, а съотборникът му Серхио Перес бе осми. Нидерландецът каза по време на сесията, че няма сцепление и се пързаля. След финалът на сесията допълни, че заради липсата на баланс и гумите не работят добре.

Кристиан Хорнер, който често попада на мушката на Йос Верстапен, коментира след квалификацията на Монца, че отборът спешно трябва да намери отговори на проблемите с RB20.

„Балансът просто го няма при Макс. Чува се от коментарите му, че нещо фундаментално се случва и в момента не се справяме. Трябва да разберем какво става и защо с по-стари гуми постигнахме едно време, а с два комплекта нови гуми не можахме дори да го доближим. Q2 не изглеждаше зле. Все още имаше проблемите с управлението, за които говори Макс. Но накрая в Q3 нещо стана. Всички останали постигнаха подобрение с нови гуми, а ние бяхме далеч назад. Трябва да разберем какво се случи, и то да разберем бързо“, заяви Хорнер.

„Преглеждаме всичко. Миналия уикенд имахме по-стара спецификация, за да видим дали това ще реши някой от проблемите. В действителност управлението бе същото. Момчетата събраха страшно много данни. Просто трябва да работим бързо“, допълни шефът на Ред Бул Рейсинг

„Макларън направи значителна стъпка напред през последните няколко старта. Сега сме и зад Ферари и Мерцедес. Имаме много работа“, каза Хорнер.