Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Квалификацията се отлага за утре

Квалификацията се отлага за утре

59
0

Квалификацията за Голямата награда на САЩ бе насрочена за неделния ден. След многократни отлагания за по 30 минути в крайна сметка рейс контролът взе решение да премести тренировката за място в 9:00 ч. местно време (16:00 ч. българско време). Очаква се условията утре да са значително по-добри, въпреки че е възможно да има и нови превалявания.

За да убият времето отборите на пистата измислиха какви ли не забавления, за да могат да се отблагодарят на дошлите въпреки лошото време зрители по трибуните. Механиците на Форс Индия симулираха Мексиканска вълна, подхваната и от публиката на главната трибуна, а в последствие един от членовете на екипа показа завидни танцови умения в стил брейк. 

Танци имаше и в екипа на Ред Бул, където Данил Квят и Даниел Рикиардо танцуваха за радост на зрителите по трибуните. Двамата опитваха да танцуват валс, преди руснакът да покаже стъпки от казачок. След като се забавлява с момичетата държащи номерата на грида Рикиардо в крайна сметка получи уроци по валс от репортерката на Скай Германия Таня Бауер.

В Торо Росо също имаше редица забавни моменти. Първо Йос Верстапен и Карлос Сайнц се качиха в колите на синовете си, облечени като за състезание. В същото време Макс и Карлос младши пък се забавляваха с игра на кегли пред боксовете, като вместо кегли използваха кенчета Ред Бул. Накрая пък с импровизирана въдица Макс Верстапен показа, че времето подхожда повече за риболов, отколкото за провеждане на квалификация.

Най-много овации пък получиха от екипа на Заубер. Механиците на швейцарците направиха импровизирана разходка с лодка в пит лейна. Подобна бе и импровизацията на членовете на екипа на Уилямс, който се наредиха седнали на цимента един зад друг и симулираха участие в състезание по академично гребане.

Очаква се през утрешния ден програмата да не се променя повече, но е възможно и състезанието да закъснее в случай, че времето не се подобри. Ако няма възможност за провеждане на квалификацията за стартовата решетка ще бъдат взети предвид резултатите от последната свободна тренировка.