Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица и Ди Реста ще правят тестове за Уилямс

Кубица и Ди Реста ще правят тестове за Уилямс

18
0

Роберт Кубица и Пол ди Реста ще правят тестове за екипа на Уилямс с болид от 2014 г., за да оцени тимът потенциала на двамата.

Смята се, че ако сегашният титуляр Фелипе Маса напусне след края на сезона, именно те са основните претенденти за мястото в екипа от Гроув. Наскоро се появиха информации, че кандидат за мястото също така е Паскал Верлайн от Заубер.

Първият тест на Кубица ще бъде на 11 октомври на Силвърстоун, а вторият на Хунгароринг седмица по-късно. Именно в Унгария Кубица за първи път подкара болида на Рено от настоящия сезон. Ако Уилямс останат доволни от тези два теста с Кубица, ще последват още такива с болид от сезон 2017.

Ди Реста също ще кара в изпитанията край Будапеща. Шотландецът замести Маса в Гран при на Унгария, когато бразилецът не се чувстваше добре здравословно. Пол се представи на добро ниво и има шанс да се върне в спорта за постоянно догодина.

Според информацията обаче самият Маса също може да остане в тима, където са му много благодарни за това, че се съгласи да остане през тази година и да замести напусналия в посока Мерцедес Валтери Ботас.