Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер за сезона на Ред Бул, Рикиардо, Квят и очакванията за 2015...

Хорнер за сезона на Ред Бул, Рикиардо, Квят и очакванията за 2015 г.

43
0

2014 г. наближава края си, приключи десетият сезон на Ред Бул. Време е за равносметка, която за тима от Милтън Кийнс прави шефът на отбора Кристиан Хорнер.

за сезона:

– Промените, срещу които се изправихме преди сезона, бяха астрономически като размер. Без каквото и да е съмнение изкарахме най-лошата си предсезонна зима, нямахме никаква издръжливост си конкурентоспособност. Но обратът, дошъл навреме дори за Гран при на Австралия, и чистото усилие на целия отбор през останалата част от сезона, бяха невероятни.

за сезона на Даниел Рикиардо:

– Според мен, честно казано, Даниел е сензацията на годината. Начинът, по който се състезава, битките гума до гума, скоростта му, поведението в автомобила – той все едно винаги е бил на толкова високо ниво. Смятам, че надхвърли всички очаквания, включително неговите собствени.

за другите големи изненади на сезона:

– Очевидната е представянето на задвижващата система на Мерцедес, което бе крайно впечатляващо. Те бяха свършили изумителна работа, за да имат толкова изпипан цялостен пакет. Другата изненада бе Дани Квят – спечели GP3 шампионата миналата година, на практика нямаше предсезонни тестове заради проблемите на задвижващата система на Рено, а след това бе фантастичен.

за последните 10 сезона и любимите му три момента от това десетилетие надпревари:

– Първата ни Гран при, когато Дейвид Култард завърши четвърти. Беше голям момент за отбора, тъй като тъкмо бяхме дошли във Формула 1 и се установявахме. Първата победа, която бе и двойна – в Китай през 2009 г. Първите ни титли при пилотите и конструкторите, взети в Абу Даби (през 2010 г.) въпреки всички очаквания, успехът на Себастиан [Фетел] и фактът, че Дитрих Матешиц, който ходи на много малко състезания, всъщност бе там и стана свидетел на всичко това. Онзи ден бе фантастичен.

за това какво можем да очакваме от Формула 1 през 2016 г.:

– От гледна точка на правилата няма да се променят много неща. От отборите зависи да се постараят да догонят Мерцедес, а ние имаме много работа с Рено, за да намалим разликата. Хората от Мерцедес също няма да стоят на едно място. Имаме прекрасна нова комбинация пилоти догодина, като в лицата на Рикиардо и Квят виждаме вълнуваща динамика, както и че те ще се притискат сериозно един друг. Ще видим Себатиан в червено, което ще е различно и странно, поне за първите няколко надпревари. Смятам, че ни очаква фантастичен сезон. Фернандо Алонсо отиде в Макларън… отново. Според мен ще е сезон на промени.

за връщането на Хонда във Формула 1 догодина:

– Страхотно е да приветстваме Хонда обратно, те ще се справят страхотно и са качествена компания. Имат невероятна история и съм сигурен, че ще се състезават силно.

за решението Квят да е титуляр в Ред Бул през 2015 г.:

– Начинът, по който той се представи през изминалата година, бе феноменален, бе много бърз. Смятам, че истинската ни увереност дойде от резултатите на Даниел. След като дадохме възможност на него, се окуражихме са инвестираме в младостта. Ето защо взехме Дани Квят. Познавам го, откакто е част от младежкия екип на Ред Бул, кара за тима ми в GP3 (където спечели титлата), а възстановяването му през втората половина на сезона бе наистина впечатляващо.

за малко почивка по Коледа:

– Е, (работата за) следващата година изглежда вече започна, така че бе хубаво да си починем малко около коледното ни парти. Всички се поотпуснаха, беше чудесен купон. Но никога не сме били по-съсредоточени с цел създаването на силен болид за догодина, така че ще сме в почивка ден-два около самата Коледа, но фабриката ще продължи да работи през цялото време. Пътуващите членове на екипа все пак ще получат заслужена почивка.