Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Договор на Маркионе с Льоклер може да принуди Ферари да се раздели...

Договор на Маркионе с Льоклер може да принуди Ферари да се раздели с Райконен

51
0
Шарл Льоклер

Вече поет ангажимент към Шарл Льоклер може да принуди Ферари да се раздели с Кими Райконен според информация в немската преса. Твърди се, че 20-годишният пилот има договор със Скудерията, подписан с починалия през юли Серджо Маркионе.

Според германски медии окончателното решение за това кой ще е съотборник на Себастиан Фетел през 2019 г. е взето снощи от президента Джон Елкан и то е да се уважат решенията на Маркионе. Ден по-рано новият главен изпълнителен директор на Скудерията Луис Камилери заяви, че екипът няма срок, в който да вземе решение относно бъдещето на Райконен.

Според информацията Маркионе предприел решителни стъпки за уреждане контракта на Льоклер в началото на лятото. Около Гран при на Канада се заговори за обвиненията в сексуален тормоз на бивша сервитьорка срещу Райконен. Това дошло в повече на Маркионе, който тогава решил окончателно да вземе Льоклер за титуляр. Той дори искал монегаскът да седне в кокпита на Ферари още на Спа този сезон. От Пума, които шият екипите на хората от тима в Маранело, приготвили четири за Шарл.

Мениджър на Льоклер е Никола Тод, син на президента на ФИА Жан Тод. Това се смята за допълнителен фактор, вследствие на който от Ферари не биха опитвали да развалят предполагаемия договор.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.