Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Конструкторската титла на Мерцедес е и на Рос Браун, каза Волф

Конструкторската титла на Мерцедес е и на Рос Браун, каза Волф

34
0

Тото Волф отбеляза приноса на Рос Браун за изграждането тима на Мерцедес и достигането на успех като конструкторската титла в тазгодишния шампионат на Формула 1.

Спортният директор на щутгартския концерн заяви, че постигнатият триумф е и на англичанина, който положи основите на екипа.

– Невероятно е, на моменти трябва да се ощипя (за да повярвам). Спечелихме първа конструкторска титла за Мерцедес-Бенц и се чувствам горд, че съм част от отбора. Част от екип, чиято основа бе положена от Рос. Той изигра толкова важна роля в тима – предприетите през 2012 г. стъпки, присъединилите се тогава хора. Това е и негов триумф. Както и на няколкостотин души в Бракли и Щутгарт, които също изиграха роля. Непрестанно се подобрявахме, взимахме правилните решения, разполагахме с нужните ресурси. В Щутгарт разбраха какво е необходимо и от тогава вървим само нагоре – този резултат идва вследствие на това – обясни австриецът.

До края на шампионата остават три надпревари. Пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Нико Розберг са първи и втори в класирането при пилотите, съответно с 291 и 274 точки. Трети е Даниел Рикиардо (Ред Бул), чийто математически шанс в битката за титлата все още съществува, но е още по-малък, отколкото преди Гран при на Русия.

– 92 точки (разликата между Рикиардо и Хамилтън – б.а.) означават, че Даниел трябва да спечели оставащите три надпревари, а Люис да не вземе осем точки. Не смятам, че ще променим нещо в подхода си. Искаме пилотите ни да се състезават с уважение и това видяхме на пистата. Завоят може би бе на Нико, но той изтърва спирането по мръсната траектория. Люис запази хладнокръвие. Така че няма да променим подхода. Не искаме да приключваме при някакви обстоятелства или събития на трасето – заяви Волф.

Той отбеляза, че успехът е помрачен от мислите за Жул Бианки, към когото тимът на Мерцедес демонстрира респект и след финала на надпреварата:

– Колега и много талантлив млад пилот, когото познавам от първите му дни в F3 и Формула Рено, се бори за живота си. Ние не сме чудовища – нещата трябва да се разделят. От една страна работихме невероятно упорито за този успех, но от друга това в никаква степен не омаловажава станалото миналата седмица (в Япония).