Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими: Подобрения по колата не са причината за скоростта ни в Япония

Кими: Подобрения по колата не са причината за скоростта ни в Япония

54
0

Кими Райконен заяви, че последните подобрения на болида на Ферари не са причина за по-доброто представяне на отбора в Япония. На пистата Сузука финландецът и неговият съотборник Себастиан Фетел се класираха 3-и и 4-и в стартовата решетка, пред пилотите на Ред Бул и недалеч зад тези на Мерцедес.

Заради наказания от 3 места за Себастиан от предишния кръг в Малайзия и 5 за Ледения за смяна на скоростна кутия двамата потеглиха 6-и и 8-и. В състезанието прогресираха до 4-о и 5-о място. Така разликата между Скудерията и Биковете при конструкторите се увеличи на 50 точки и трудно може да бъде стопена 4 кръга преди края на сезона.

„Ние не можем реално да сравним предишните части със сегашните. Никога не сме слагали нови елементи по колата, ако не смятаме, че наистина ще бъдат по-добри, дори и разликата да не е огромна, каза финландецът.

– Стараем се да напредваме, колкото можем повече, но не бих казал, че по-доброто ни представяне в Япония се дължи на подобренията на болида. Не знам причината, поради която се справихме така.“