Начало Други Калоян Станчев е новият председател на БФАС

Калоян Станчев е новият председател на БФАС

187
0
Калоян Станчев

Калоян Станчев ­бе избран за председател на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС). За него гласуваха 51 от присъстващите клубове на Общото събрание снощи в зала София на БЧК, „против” гласуваха 8, а други 27 се въздържаха.

Станчев се оказа единственият кандидат, като настоящия председател Владимир Илиев обяви, че няма да се кандидатира. Преди това Илиев и останалите в неговия борд петима членове на УС бяха освободени със 70 гласа „за”, 17 „против” и 10 въздържали се.

Новият управителен съвет на БФАС остава в състав от седем души (председател и шестима членове), които предложени от новия президент бяха гласувани с 50 гласа „за”, 12 „против” и 13 въздържали се.

От борда на Владимир Илиев, единственият, който запази мястото си в съвета, е Христо Стоилов. Останалите петима нови са: Тодор Желев, Георги Тарлеков, Георги Янакиев-младши, Веселин Кабаджов и Йордан Тодоров.

„Благодаря ви за доверието, ще работя така, както и през последните две години, за да застана пред вас с вдигната глава“, заяви новият председател на БФАС след края на изборния ден.