Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Квят не получил истинско обяснение за връщането си в Торо Росо

Квят не получил истинско обяснение за връщането си в Торо Росо

46
0

Данил Квят призна, че е бил шокиран от новината, че губи мястото си в Ред Бул броени дни след Гран при на Русия и не е получил истинско обяснение от ръководството на тима за промяната. Той обаче бе категоричен, че ще даде всичко от себе си на пистата за Торо Росо, където се чувства много добре. Пилотът се справи блестящо на пресконференцията на пистата Каталуния, на която бе заедно със заменилия го в Ред Бул Макс Верстапен и съекипника си Карлос Сайнц.

„Ясно е, че решението бе шокиращо за мен, но ситуацията е такава, каквато е. Бях си в Москва. Лежах на дивана и гледах сериал, когато телефонът звънна. Доктор [Хелмут] Марко се обади, разговорът беше около 20 минути. Исках много разяснения, но не получих истинско обяснение. Ако шефовете искат нещо да се случи, то се случва. Получих доста интересни подробности, които за момента ще запазя за себе си. След това си легнах обратно, за да си догледам сериала”, обясни Дани как е научил новината.

На уточнителен въпрос какво точно е гледал, той каза: „Игра на тронове”, което предизвика вълна от смях в залата заради постоянните битки в сюжета на телевизионната поредица и книгите, по които е създадена.

Квят заяви също така, че за причините за връщането му в Торо Росо трябва да бъдат питани хората, които взеха решението.

„Аз работех, давах всичко от себе си във всеки старт. Но вярвах, че от Китай нататък нещата се получават. Понякога обаче това, което вършиш на пистата, не е достатъчно. Сега чакам да покажа какво мога заедно с Торо Росо – отбор, който ме подкрепя. За мен нищо няма да се промени. Радвам се, че пак съм с Торо Росо, за които карах през 2014 г. Екипът ме посрещна наистина топло, а целите и за тях, и за мен са много ясни. Сега ще се съсредоточа върху надпреварите и ще се постарая да свърша страхотна работа. Ситуацията трябва да се приема като положителен момент. Всъщност в нея има много повече позитиви, отколкото можете да си представите”, заяви Данил, който стоически запази спокойствие въпреки очевидното напрежение.

Макс Верстапен повтаряше на почти всеки въпрос колко е щастлив от дадената му възможност да кара за топ тим. Карлос Сайнц пък заяви, че не може да коментира промяната, тъй като неговата работа в Торо Росо е съвсем различна. Испанецът отказа да разяснява какво е имал предвид Хелмут Марко с обяснението, че смяната на пилотите води и до уталожване на напрежението между него и Верстапен. Двамата с Макс демонстрираха добри отношения, обяснявайки, че всъщност се уговаряли кога да отидат да покарат картинг заедно.

Фернандо Алонсо разведри за момент атмосферата по време на пресконференцията, след като той и Люис Хамилтън бяха запитани какво мислят за размяната на пилотите в Ред Бул.

„Сменили са си пилотите?!”, реагира испанецът. „Ти чул ли си за това?”, обърна се той към Хамилтън.

Английският пилот на Мерцедес пък отбеляза, че на един млад пилот му е нужно време, за да напредва нормално в автомобилния спорт и в това отношение малките формули са незаменими. „Аз наистина дебютирах в топ тим във Формула 1, но преди това бях изкарал достатъчно години в другите шампионати”, допълни Люис.