Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Като че ли всички се надявахме на нещо повече този уикенд, сподели...

Като че ли всички се надявахме на нещо повече този уикенд, сподели Вандоорн

49
0

Разочароващо състезание изживя тимът на Макларън по улиците на Монако. Нито един от пилотите на екипа не завърши надпреварата. Дженсън Бътън удари Паскал Верлайн и строши колата си. Щофел Вандоорн пък катастрофира в предпазната бариера на Сен Дево след колата за сигурност.

„Жалко, че нищо не се получи, а като че ли всички се надявахме на нещо повече този уикенд”, сподели Вандоорн. „Знаех, че няма да ми е лесно при рестарта към края на надпреварата. Суперсофт се загрявахатрудно и бях наясно, че няма да успеем да покрием Серхио [Перес] и Фелипе [Маса]. За съжаление в първи завой се ударих.”

„Това не бе желаният от нас резултат, но все пак има и положителни неща, които да извлечем от случилото се в Монако. Все още ни липсва темпо като цяло, но поне направихме няколко полезни стъпки напред. Има още много работа, но съм оптимист.”

Бътън също каза, че състезанието е било трудно и разочароващо. Той се извини на екипа за нанесените по колата щети, след като удари Верлайн.

Спортният директор Ерик Булие обобщи уикенда на Макларън: „Понякога, когато отидеш в казиното в Монте Карло, удряш джакпота. Друг път си тръгваш с празни ръце. Ние нямахме никакъв късмет в днешния ден.”

„Въпреки това има и положителни неща. Щофел наистина направи крачка напред през този уикенд – и като каране, и като увереност в автомобила. Дженсън пък и показа, че все още е фантастичен.”

Зак Браун разказва подробности за работата на Макларън и развитието на Формула 1 като цяло в специален материал, който може да намерите в последния брой на списание ClubS1 (204).