Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Карането на Валентино Роси вдъхновява Алонсо

Карането на Валентино Роси вдъхновява Алонсо

33
0

Фернандо Алонсо призна, че се вдъхновява от Валентино Роси, за да продължава да се бори на пистата, въпреки че е далеч от големите си успехи от миналото. Испанецът стана шампион през 2005 и 2006 г., но след това така и не успя да спечели титлата.

В последните 2 сезона пък той няма никакъв шанс да се бори за победи, тъй като пакетът на Макларън-Хонда изостава много от водещите отбори. Гледайки обаче как Роси продължава да се бори на 37-години и да печели победи, Алонсо се мотивира и дори смята, че в момента е в най-добрата си форма.

„Не смятам, че времето ми във Формула 1 е свършило, коментира Алонсо. – Мисля, че карам на най-доброто ниво и познавам болида по-добре, дори и технически, което ми позволява да натискам повече на лимита. Много съм спокоен в ситуацията. Имам договор с тима и за следващата година. След няколко години, в които не участваш в битката за шампионата, ти продължаваш да се развиваш.

И знаеш, че рано или късно ще покажеш отново таланта си – както Валентино прави в момента. Това е вдъхновение за нас. Трябва да вярваш в себе си и когато намериш мотора или болида, който изкарва най-доброто от теб, тогава ще бъдеш на върха. За две или три години не забравяш как да караш мотора или болида.