Начало Автомобили Кадилак CTS-V вече е готов

Кадилак CTS-V вече е готов

301
0

Кадилак CTS-V купе ще използва най-мощния двигател, който Кадилак някога са произвеждали. Купето ще използва 6,2-литров V8 двигател с механичен компресор, който разполага с мощност от 556 конски сили.

Това значи, че моделът ще може да развие 100 км/ч от място за четири секунди.

За да осигурят и подобаваща за тази мощност спирачна система, от Кадилак са се обърнали към специалистите от Брембо. Те са доставили шест-бутални апарати за предния мост и 4-бутални апарати за задния мост. Що се отнася до окачването, CTS-V купе ще бъде предлаган стандартно с окачване, оборудвано със системата на марката MRC (Magnetic Ride Control).

Външно разликите със стандартното купе CTS се изразяват в уникалната радиаторна решетка, както и в промени по предния капак, броните и уникалните два ауспуха, които са позиционирани в средата на задната броня. Стандартно CTS-V купе ще бъде предлаган с 19-цолови алуминиеви джанти и гуми Мишлен Пилот Спорт 2.

Интериорът пък радва почитателите на спортните елементи със седалки на Рекаро, които могат да бъдат регулирани в 14 различни посоки.

Официалното представяне пред публика на Кадилак CTS-V купе ще се състои следващата седмица на автомобилния салон в Детройт, а продажбите ще започнат през лятото.