Начало Автомобили Кадилак най-после показаха как ще изглежда серийният CTS Купе

Кадилак най-после показаха как ще изглежда серийният CTS Купе

289
0

Кадилак разпространиха официална информация и първите официални снимки на широко обсъжданото си купе CTS, което се очаква да бъде представено пред публика на автосалона в Лос Анджелис.

Колата изглежда почти идентична с концептуалния вариант, който бе показан за пръв път на северно-американското автошоу през миналата година.

Моделът има типичния за гамата на Кадилак „ръбест“ дизайн и се характеризира с по-ниско челно стъкло, „тъч-пад“ дръжки за вратите, липса на традиционните В-колони и централно-монтирани ауспуси.

Технически обаче автомобилът си прилича особено много със седан-версията на CTS. Междуосието и при двете коли е еднаква, въпреки че дължината на купето е с 3 см по-малка, а също така двувратата версия използва и със същия 3,6-литров V6 мотор.

Кадилак обаче смятат да пуснат и версията CTS-V купе, която ще разполага с 6,2-литров V8 двигател, чиято мощност ще достига 556 к.с. С негова помощ колата ще може да достига 100 км/ч от място за около 4 секунди.

Опциите ще включват 18- и 19-инчови алуминиеви джанти, спортни седалки Рекаро с 14 различни възможности за настройка, навигационна система и стерео-система на Босе.

Цените на новото купе на Кадилак ще бъдат обявени веднага след официалното му представяне.