Начало Автомобили Кадилак показаха прототипа XTS Platinum в Детройт

Кадилак показаха прототипа XTS Platinum в Детройт

421
0

Кадилак показаха елегантна нова концептуална лимузина на провеждащото се в момента автоизложение в Детройт. Колата носи наименованието XTS Platinum и има за цел да събере отзивите на публиката относно създаването на евентуален нов супер-луксозен седан на марката.

„Прототипът XTS Platinum е следващият израз на изкуството и философията на Кадилак. Представихме си този концептуален автомобил като персонален офис на колела, който използва напредничави технологии, позволяващи нови нива на връзка и лукс“, заяви шефът на Кадилак – Браян Несбит.

Прототипът е дълъг 5,1 метра и разполага с хибридна система за движение, като нейната батерия може да бъде презаредена изцяло за пет часа. Двигателят с вътрешно горене е бензинов V6 с работен обем от 3,5 литра, а мощността му е 354 к.с.

Естествено имайки предвид, че става въпрос за лимузина от най-висок клас, няма как да не обърнем внимание и на интериора – в него изобилстват бежова кожа от най-високо качество и махагон. От задната част на предните седалки пък излизат LCD дисплеи, които дават достъп до множеството функции, с които разполага колата.