Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Какво пак се случва във Ферари?

Какво пак се случва във Ферари?

71
0
Лука ди Монтедземоло,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо е най-великият пилот в света, заяви президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло. До това изявление се стигна след интересна поредица събития, пораждащи въпроса какво се случва отново в тима от Маранело.

Първото от тях бе почти същата реплика, но казана от председателя на концерна Даймлер Дитер Цетче.

Алонсо може би е най-добрият пилот във Формула 1 – заяви той. – Той го демонстрира дори когато кара не толкова конкурентоспособна кола.

Тези думи породиха приказки дали испанецът няма да ходи в Мерцедес, които впоследствие бяха отхвърлени от Тото Волф и Ники Лауда.

Впоследствие в уебсайта на Аутоспорт бе публикуван материал под заглавие „Алонсо разочарован от липсата на подкрепа от „най-близките приятели” в F1”. В него пилотът казва, че винаги е удоволствие хората да оценяват работата ти и да уважават това, което се опитваш да постигнеш.

Странно е да виждаш добри коментари и комплименти от хората извън екипа, а не от онези, които се предполага, че са близо до теб. Подобни неща са мотивиращи и е интересно как виждаш обратното в най-близките си приятели – допълва Фернандо.

Малко след това се появи материал на уебсайта на Ферари. В него се казва, че цитираните думи на Ди Монтедземоло са от интервю с австралийския журналист Питър Робинсън.

Фернандо е най-добрият пилот в света, който винаги дава 200% в състезанията. Той знае колко много разчитам на него, дори извън състезателните трасета, по отношение на приноса му за отбора. Според мен е просто изумително как някои така наречени експерти, които не разбират това, винаги търсят полемика в ситуация, където такава просто не съществува – заявява Ди Монтедземоло.

Той допълва, че истината е, че на Алонсо и Кими Райконен им е необходимо конкурентоспособно Ферари и това е единствената цел на екипа:

Работим много упорито, начело с Марко Матиачи, който знае какво трябва да се направи и който ще въведе множество промени на техническо и организационно ниво и ще ускори процеса на взимане на решения. Това искам аз, както и нашите пилоти и фенове, докато всичко останало е празнодумие.

Веднага след появата на изявлението започна дискусия защо Ферари и техният президент го публикуваха в точно този момент. Самият Алонсо бе в добро настроение в бокса на тима си в началото на втората тренировка, но като останалите си колеги предпочете да не рискува и не излезе на мократа писта. Последните реплики и отговори обаче със сигурност ще доведат до поредните дискусии дали двукратният световен шампион няма намерение да отиде в друг отбор от Формула 1 възможно най-скоро. Още от миналата година отношенията му със Скудерията са чест предмет на обсъждане, особено когато болидът не е достатъчно силен.