Начало BG спорт Камбуров най-бърз в тренировките на планинско Българка

Камбуров най-бърз в тренировките на планинско Българка

440
0
Пламен Камбуров
Пламен Камбуров, снимка: Lap.bg

Пламен Камбуров очаква интересно състезание на планинско Българка. Той бе най-бърз в съботния ден на третия кръг от националния шампионат по планинско изкачване.

Той постигна време 1:55.090 мин в третото и последно качване за деня. Така Камбуров изпревари Васко Въжаров (Опел Астра) с 1.270 сек. Трети се нареди Илия Царски с Мицубиши Лансър Ево 9, който изостана на 2.460 сек от най-бързия.

„Времето беше хубаво – чудесни метеорологични условия. Бях най-бърз в трите тренировъчни манша. Разликите са малки, което е предпоставка за интересно състезание”, коментира пилотът на АСК Вромос.

Камбуров е с Шкода Фабия R5. Този автомобил той използва в първенството по планинско изкачване от началото на сезона. Двукратният шампион на затворен маршрут обясни преди състезателния уикенд, че колата му пасва все повече.

Той спечели втория кръг от шампионата по планинско изкачване в Гоце Делчев и даде заявка за сериозна битка в дисциплината.

Камбуров се съсредоточи върху планинското изкачване този сезон. Надпреварата около Сливен е нова за него, но пилотът е с амбиции да се бори за титлата през 2019 г.