Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Накратко: В Канада започват да връщат пари за билетите от 2020 г.,...

Накратко: В Канада започват да връщат пари за билетите от 2020 г., братовчед на Малдонадо подписа със Зак Браун

1032
0
Канада, Жил Вилньов, Монреал
снимка: Венелин Николов

Организаторите на Гран при на Канада заявиха, че са готови да върнат парите за закупените за миналогодишната надпревара на пистата Жил Вилньов, която не се състоя

Състезанието бе сред множеството отменени заради пандемията от коронавирус стартове. Повечето организатори веднага започнаха да възстановяват сумите за закупени билети, някои предложиха да ги заверят за предстоящия през 2021 г. сезон. В Монреал билетите от 2020-та ще важат и през юни, ако надпреварата се състои. Процесът по връщане на парите за нежелаещите за презаверка обаче се забави толкова, че се стигна до онлайн петиция, която да привлече вниманието към ситуацията.

Президентът на Гран при на Канада Франсоа Дюмонтие отговори лично на автора на петицията Уорън Либман. В писмото си той твърди, че изплащането на парите започва днес (11 януари).

Братовчедът на Пастор Малдонадо Мануел подписа договор с отбора на Зак Браун Юнайтед Аутоспортс

Пастор бе пилот във Формула 1 от 2011 до 2015 г. и спечели последната победа на Уилямс – Гран при на Испания през 2012 г.

21-годишният Мануел ще дебютира през 2021 г. в азиатските серии Льо Ман (LMP3) и в евросериите Льо Ман (LMP2). Досега през кариерата си той се е състезавал в италианската Формула 4, британската Формула 3 и първенството Юроформула. В последния шампионат финишира четвърти през 2020 г. и има четири класирания на подиума. Това е и най-доброто му класиране в първенство автомобили досега.

Влизането на Юки Цунода във Формула 1 е осъществяването на едно дългосрочно желание на Хонда, сподели моторспорт шефът на японския концерн Масаши Ямамото

Състезателят, който ще кара за Алфа Таури, ще е първият представител на родината си в Гран при от 2014 г. насам.

„Нямам търпение за дебюта на Юки Цунода в Алфа Таури. Влизането на японски пилот във Формула 1 осъществява едно наше дългосрочно желание. Радваме се, че качествата му ще бъдат видени. Наблюдаваме го още от Формула 4. Той е пилот с добра базова скорост, страхотна адаптивност и агресивен стил на управление. Завърши трети първия си сезон във Формула 2, достигайки рядко високо ниво за новак в този клас. Мисля, че училището на Сузука в комбинация с таланта на Цунода роди плод. Наистина се вълнувам да открия колко още можем да постигнем с него“, сподели Ямамото.