Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Канада не се отказва от домакинство, от Хокенхайм обсъдили възможности за старт

Канада не се отказва от домакинство, от Хокенхайм обсъдили възможности за старт

932
0
Гран при на Канада, Монреал, Жил Вилньов
снимка: Пирели

Промоутърът на Гран при на Канада Франсоа Дюмонтие заяви, че е много изненадан от появилия се във френски медии проекто-календар за новия сезон във Формула 1. Според „изтеклата” версия би трябвало да има по 2 състезания в Австрия, Великобритания и Унгария, а Канада липсва в списъка.

„Честно казано, няколко чернови на новия календар вече са циркулирали между F1 и промоутърите. Има промени почти всяка седмица”, обясни Дюмонтие по Радио Канада. „Чейс [Кери] трябва да се адаптира към променящите се ситуации в различните страни, които ще бъдат посещавани от Формула 1 и не е лесно. Той ми каза, че би искал да публикува новия календар възможно най-скоро, но феновете на Формула 1 ще трябва да бъдат търпеливи: новият списък няма да бъде известен още две-три седмици. А аз се надявам Гран при на Канада да присъства още през 2020 г.!”

„Дискусиите продължават и оставам оптимист”, каза още Дюмонтие

Имам редовен контакт с F1, а публикуваният график не е валиден спрямо разговорите в момента. Ситуацията не е лесна, защото F1 трябва да преговаря с много държави, а решенията се променят всяка седмица.”

В същото време и германците от Хокенхайм потвърдиха, че са получили запитване дали биха могли да посрещнат състезание в края на лятото

Гран при на Германия изобщо не бе в календара за този сезон. В последните години се провеждаше с подкрепата на Мерцедес. От Либърти са питали за домакинство при нови финансови условия и без публика.

„Имахме неангажиращ обмен на мнения с представители на Формула 1”, заяви пред Motorionline изпълнителният директор на Хокенхайм Йорн Теске. „Разбира се, обсъждахме последиците от кризата с коронавируса, как можем да си помогнем в икономически план, както и като организация и правна рамка. Изяснихме някои въпроси и имаме нужда от ясен план за действие и правила. Либърти могат да преговарят с много писти, но ние не бихме искали да поемаме рискове. Не можем да си позволим да харчим излишни пари, особено в трудни времена.”