Начало Други Капироси изравнява рекорд за най-много участия

Капироси изравнява рекорд за най-много участия

60
0

Лорис Капироси ще изравни рекорда за най-много участия в MotoGP този уикенд в Бърно.

Италианецът ще изравни Алекс Барош с 276 надпревари от дебюта му през 1990 година.

„Не знаех, че съм толкова близо до изравняване на рекорда” – казва Капироси. „Мислех, че има още няколко момчета от едно време, които са направили повече състезания от мен, тъй като те караха с два или дори три различни мотора на всяко събитие.”

„Но за мен това е голямо постижение да съм карал толкова много. Следващата ми цел ще бъде да направя 300, но идеята е да остана конкурентен и да се боря с най-добрите момчета.”

Състезателят на Сузуки се надява да отпразнува постижението с добър резултат на пистата, където обикновено се представя на ниво. През 2006 година той спечели в Бърно и до този момент държи рекорда за обиколка.”

Италианецът все още оздравява от контузия в ръката, която получи на Ассен през юни. Надеждата му обаче е, че четириседмичната пауза от Лагуна Сека да е помогнала.

„Бърно е успешна писта за мен и една, на която наистина ми харесва да се състезавам” – добавя Капироси. „Наистина бих искал да спечеля тук и вярвам, че GSV-R ще бъде добре подготвен, както и ще бъдем много бързи.”

„Ръката все още ме боли леко и не е готова на 100 %, но поне става все по-силна с всеки ден и наистина се надявам, че няма да имам проблеми по време на уикенда.”