Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Картикеян и Монтейро в Джордан

Картикеян и Монтейро в Джордан

43
0

Днес Джордан съобщи новите си пилоти за Сезон 2005 – Тиаго Монтейро и Нарайн Картикеян. Картикеян е първия индииски пилот в историята на Формула 1.
Спортният директор на Джордан, Тревър Карлин каза:
Познавам Нарайн много добре, защото той караше за мен през 1998-ма във Формула 3. Спечелихме много състезания заедно. Той е много конкурентен и бърз пилот. Той е готов за Формула 1 и аз съм сигурен, че ще върши страхотна работа.

Тиаго също се състезаваше за мен преди. Той караше в световните серии на Нисан-Далара миналия сезон и завърши 2-ри, спечелвайки 5 състезания. Като пилот технически е много добър, ще видим неговата работа добре, когато успее да изтъкне всичко от колата и да започнем да печелим точки. Това е добър шанс да покаже кой е, на какво е способен.

Туаго Монтейро:
Много се вълнувам от това че съм част от Джордан и по-специално от Ф1 тази година. Работих много усилено всеки сезон, за да мога един ден да се състезавам във Ф1 и искам да благодаря на тези, които ми помогнаха да реализирам мечтата си. Португалия чака повече от 10 години да види отново свой пилот във Ф1 и всъщност аз ще представям моята страна в Ф1. Това ми дава мотивация.
Нарайн Картикеян:

Моята цел винаги е била да съм част от Ф1. Надеждите на Индия са в мен, тъй като аз съм първия индииски пилот във Ф1. Тествах в три различни отбора във Ф1. Ще дам всичко от себе си и се надявам тази година да бъде успешна за мен.