Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Картикеян на мястото на Лиуци за Гран при на Индия

Картикеян на мястото на Лиуци за Гран при на Индия

30
0
Нараин Картикеян

Нараин Картикеян се вълнува неимоверно много от шанса да участва в първата Гран при на родината си в края на тази седмица. Той ще заеме мястото на Витантонио Лиуци в Испания Рейсинг за състезателния уикенд и очаква стартът да е страхотен успех.

Да карам пред родна публика ще е сюрреалистично изживяване, което се случва веднъж в живота и затова се чувствам истински късметлия. Около надпреварата вече бе създадено сериозно очакване и съм убеден, че ще е страхотен успех, който ще мотивира повече млади хора да започнат да се занимават с този спорт. Не съм си и помислял, че ще стигна до F1, когато започвах в тази област, а идеята да карам в първата Гран при на Индия изобщо не съществуваше. Но сега ще съм на стартовата решетка на една от най-интересните писти в календара. В конфигурацията има места, откъдето не се вижда нищо друго освен небето – обясни Картикеян.

Рикиардо пък се подготвяше на симулатора на Ред Бул и сподели, че Себастиан Фетел и Марк Уебър са му казали, че техните впечатления са за добра писта.

Шефът на екипа Колин Колес пък благодари на Лиуци за разбирането и професионалното му поведение, след като е бил помолен да отстъпи кокпита си на Картикеян.

След доброто представяне на екипа в Корея се надявам на същото и в Индия. Нараин вече е карал там и ни даде положителна обратна информация, но няма да сме наясно какво да очакваме, докато не стигнем трасето – допълни Колес.