Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Картикеян не очаква чудеса през 2011-та

Картикеян не очаква чудеса през 2011-та

50
0
Нараин Картикеян

Тимът на Испания Рейсинг планира да започне сезона с подобрена версия на миналогодишната си кола и затова новият пилот на отбора – Нараин Картикеян, ще цели единствено да завършва състезания и нищо повече.

Шасито на Далара не успя да завърши записа отпадания на 13 състезания през 2010-та, но този сезон се очаква тимът да използва изцяло нов аеродинамичен пакет, както и напълно нови трансмисия и хидравлична система, взети от Уилямс.

Въпреки това обаче индийският пилот не си прави илюзии, че ще може да постигне нещо по-сериозно дори и след средата на сезона.

„И отборът и аз не си правим никакви илюзии и не очакваме през 2011-та да се случат чудеса. Всички в отбора работят на предела, за да се уверят, че колите ни ще са готови за първите тестове през февруари. Искаме да сме колкото се може по-издържливи и да завършим колкото се може повече състезания и чак след това ще поемем още напред.

За тази година Испания Рейсинг имат някои силни нови технически партньорства. Ще имаме нова версия на шасито за 2010-та, в което ще седят двигател на Косуърт и трансмисия на Уилямс Ф1. Освен това тимът нае и дизайнера Джеф Уилис, който има доста опит във Ф1. Тази комбнация без съмнение ще подобри пакета ни“, смята Картикеян.