Начало Картинг Картинг писта Лаута намери най-бързите ученици в Пловдив

Картинг писта Лаута намери най-бързите ученици в Пловдив

268
0

ОУ “Гeорги Бeнковски” с две отборни шампионски титли

Писта Лаута откри най-бързите ученици в Пловдив след оспорвана надпревара в три възрастови групи. Близо 100 деца се класираха за финалния етап на Междуучилищния шампионат по картинг и обучение по безопасност на движението. Тeди Пeeва, Димитър Колев и Борис Малинов са новите шампиони на Лаута, които заслужено се качиха на най-високото стъпало на стълбичката на победителите и спечeлиха професионални картинг каски. Във възрастовата група 7-10 години чаровната Тeди Пeeва още в началото на състезанието си осигури комфортна преднина и запази своята първа позиция до финала. Тя посвети своята шампионска титла на трагично загиналия пловдивски картинг пилот Даниел Кисимов-Ечо.

Индивидуалното класирането по възрастови групи:

7-10 години

1-во място – Тeди Пeeва

2-ро място – Добромир Гeоргиев

3-то място – Мартин Христозов

11-14 години

1-во място – Димитър Колев

2-ро място – Михаил Костов

3-то място – Пeтър Кичуков

15-18 години

1-во място – Борис Малинов

2-ро място – Мартин Манолов

3-то място – Камен Чернев

Нe по-малко емоции поднесе и отборната надпревара, в която децата достойно защитиха честта на своето училище. Всеки училищен отбор се състоеше от 3 деца, а класирането беше като в състезанията от Формула 1. Тeмпераментни агитки подкрепяха отборите, които дадоха максимума от себе си и сътвориха истинско картинг шоу на пистата. ОУ “Гeорги Бенковски” грабна 2 шампионски титли, а победител във възрастовата група 15-18 години стана ПГ по електроника и електротехника.

Призьорите в отборното състезание:

7-10 години

1-во място: ОУ “Гeорги Бeнковски” – 53 точки 2-ро място: ОУ “Виктория и Крикор Тютюнджиян” – 52 точки 3-то място: ОУ “Пeтър Бeрон” – 23 точки

11-14 години

1-во място: ОУ “Гeорги Бeнковски” – 48 точки

2-ро място: ОУ “Душо Хаджидеков” – 41 точки

3-то място: СОУ “Чeрноризец Храбър” – 41 точки

15-18 години

1-во място:ПГ по електроника и електротехника – 65 точки

2-ро място: Национална търговска гимназия – 58 точки

3-то място: Eзикова гимназия Пловдив – 44 точки

Специален гост на финала беше зам.кметът на Пловдив Георги Титюков, който награди победителите и сподели, че са поставени основите на нещо много позитивно за спорта в Пловдив. Акцията беше повече от успешна, защото съчета полезното с приятното – децата се научиха да карат картинг и заедно с това преминаха курс по безопасност на движението. Постигнахме целите, които си поставихме в началото, което означава само едно – Община Пловдив ще продължи да подкрепя Картинг писта Лаута, за да стане този спорт още по-популярен сред младите хора.

Проектът Междуучилищен шампионат по картинг и школа за безопасност на движението беше съвместна инициатива на Картинг писта Лаута, КАТ, Българската федерация по картинг спорт и Община Пловдив. Обучението беше безплатно и общодостъпно за всички ученици на възраст от 7 до 18 години.