Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Катастрофалното състезание в Мексико е добър урок за Ферари

Катастрофалното състезание в Мексико е добър урок за Ферари

38
0

Катастрофалното състезание за екипа на Ферари в Гран при на Мексико е било добър урок за тима. Това смята спортният директор на Скудерията Маурицио Аривабене. Той ще служи за тима да се подготви по-добре в бъдеще. И двамата пилот на екипа Себастиен Фетел и Кими Райконен не завършиха след инциденти. Финландецът се сблъска с Ботас и счупи задно окачване, а германецът се разби в стената след греша в завой 7. Така за първи път от Гран при на Австралия през 2008 г. и двете коли на Ферари не стигнаха до финала.

„По време на сезона докоснахме небето, а днес ударихме дъното, заяви Аривабене. – Това е добър урок за всички нас, подготвяйки ни като отбор и характера ни за следващата година. Не искам да обвинявам Кими от една страна и Себ от друга. Не трябва да се извиняваме, както и те двамата, защото сме един отбор.”

Запитан специално за удара на Райконен с Ботас, Аривабене отговори: „Има състезателни инциденти. Такъв се случи в Русия, случи се и в Мексико. Това е Формула 1. Най-важното нещо е, че никой не беше контузен. Не искам да виня никой.”

Въпреки липсата на добри резултати в надпреварата на Ерманос Родригес, босът на Ферари заяви, че имало някой окуражаващи знаци, особено това, че състезателното темпо е било на нивото на колите на Мерцедес.