Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Катастрофата между Перес и Маса от Канада ще бъде преразгледана

Катастрофата между Перес и Маса от Канада ще бъде преразгледана

119
0
Серхио Перес

Стюардите на Гран при на Австрия взеха решение катастрофата между Серхио Перес (Форс Индия) и Фелипе Маса (Уилямс) от Гран при на Канада да бъде преразгледана.

Те се събраха тази сутрин след отправена молба от Форс Индия, откъдето твърдят, че имат допълнителна информация по случая. Перес бе санкциониран с преместване 5 места назад за предстоящия старт на Ред Бул Ринг, но той не бе съгласен с наказанието и хвърли вината за удара върху съперника си. Бразилският пилот пък заяви, че Серхио е опасен и в Австрия допълни, че вече ще мисли внимателно какво прави около него на писта, тъй като не знае накъде ще тръгне мексиканският състезател.

Решението в Канада пък бе взето в отсъствието и на двамата пилоти, които в този момент бяха в болница за прегледи след ударите.

Отборът (Форс Индия – б.а.) не е бил наясно при свикването на първоначалното изслушване, че техният пилот може да бъде обвинен в предизвикване на катастрофа, защото не са имали възможност да комуникират с него след инцидента. В този момент пилотът е бил в болница. Представителите на екипа са присъствали на първото изслушване без да имат гледната точка на състезателя си за причината – се казва в изявлението на стюардите. – След провеждането на разговор с пилота относно обстоятелствата, довели до инцидента е извадена съответстващата на обясненията телеметрия. Отборът помоли тези нови елементи – основно устните показания на пилота и телеметрията – да бъдат разгледани и съответно описаното в документ №44 решение (от Канада) да бъде ревизирано.

Новото изслушване може да доведе до отмяна санкцията на Перес. Има дори предположения, че е възможно да се стигне до наказание за Маса. То ще се проведе днес следобед в 16 часа местно време (17 часа българско).