Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Катастрофата на Грожан станала по вина на пилота

Катастрофата на Грожан станала по вина на пилота

72
0

Катастрофата на Ромен Грожан по време на Гран при на Русия в Сочи е станала изцяло по вина на пилота. Това разкри техническият директор на тима Ник Честър. Французинът излетя на завой 3 и се разби с висока скорост в предпазните огради. Той загуби притискане, движейки се зад болида на Бътън в 11-ата обиколка. Самият Ромен се отърва без контузии, а инцидентът доведе до излизане на колата за сигурност.

„Внимателно разучихме данните и анализирахме частите от колата, заяви Честър. – Всичко говори, че Ромен сам е виновен за инцидента. Да се правят окончателни заключения е трудно, тъй като от колата са останали малко здрави неща. Стигнахме до извода, че Ромен се е доближил твърде близко до единия от болидите на Макларън и е загубил притискаща сила и сцепление. Нямаше индикация, че има повреда.” Г.

Грожан ще бъде пилот на тима в оставащите 4 кръга до края на сезона, след като подписа с Хаас и от 2016 г. ще кара за американския тим. Затова се очаква да бъде обявено името на неговия заместник. Според заместник-шефа на Лотус Фредерико Гасталди това ще се случи скоро. Той разкри, че решението вече е взето, но ще бъде обявено официално в близко бъдеще.