Начало Автомобили KIA Niro EV ще дебютира в Европа на Автосалона в Париж

KIA Niro EV ще дебютира в Европа на Автосалона в Париж

41
0

Новият KIA Niro EV вече се предлага в Корея. С автономен пробег от 450 км 100% електромобил комбинира удоволствие от шофирането с атрактивен дизайн, удобството и практичността на кросоувър, и задвижване, което не генерира вредни емисии.

KIA Niro EV заема специална позиция на световните пазари със своята CUV форма и изцяло електрическо задвижване. Моделът се предлага и във версии Хибрид и Плъгин, чийто общи продажби надхвърлиха 200 000 броя (65 000, от които са реализирани в Европа) в международен мащаб само за 2г. след лансирането му през 2016г. Корейският автомобилен производител е получил над 5 000 поръчки за Niro EV след представянето на електромобила на изложението в Пусан, по-рано тази година.

Niro EV е вторият изцяло електрически автомобил, след Soul EV, който КИА предлага на световните пазари. Европейският дебют на модела ще се осъществи по време на Автосалона в Париж през октомври тази година и ще се предлага в европейската търговска мрежа от края на 2018г. 

450 км пробег с едно зареждане от следваща генерация изцяло електрическо задвижване 

КИА Niro EV е създаден, за да комбинира своя спортен дизайн, инспириран от кросоувър, с възможност за шофиране на дълги разстояния без отделяне на вредни емисии и динамика, доставяща удоволствие.

Niro EV е оборудван с голяма 64 kWh батерия, която гарантира пробег от 450 км с едно зареждане. Свързан към бързо зарядно на 100 кВт, Ниро EV зарежда 80% от капацитета на батерията си за 54 минути. Клиентите могат да поръчат своя Ниро EV и с опционалната 39,2 kWh литиево-полимерна батерия с пробег до 300 км с едно зареждане.

Мощността се предава към предните колела от мотор с мощност 150 кВт (204 к.с.), който осигурява въртящ момент 395 Нм от 0 об/мин. Това позволява на Niro EV да ускорява от 0 до 100 км/ч само за 7,8 секунди. Батерията е разположена ниско долу в каросерията, под багажника, давайки на кросоувъра център на тежестта, подобен на този на седан или хечбек, което осигурява максимална стабилност и удоволствие от шофирането.

Асистиращи системи за водача

Базирайки се на качествата на своето задвижване от ново поколение, Niro EV предлага набор от високотехнологични асистиращи системи (Advanced Driver Assistance Systems на КИА), които оказват съдействие на водача в различни ситуации на пътя, за да ограничат риска от катастрофа.

Системите за активна сигурност, достъпни за Niro EV, включват предупредителна система с асистент за избягване на сблъсък (Forward Collision Warning с Forward Collision-Avoidance Assist), интелигентен автопилот с функция за тръгване и спиране (Smart Cruise Control с Intelligent Stop & Go) и система за следене на пътната лента (Lane Following Assist). Lane Following Assist е технология за автономно управление от ниво 2, която проследява трафика пред автомобила. Системата управлява ускорението, спирането и кормилното управление в зависимост от наличните отпред автомобили, използвайки външни сензори, за да запази безопасна дистанция. Lane Following Assist работи в диапазона от 0 до 130 км/ч. 

Футуристичен дизайн, вдъхновен от 2018 Ниро EV Concept

Проектиран в дизайнерските центрове на КИА в Калифорния, САЩ и Намянг, Корея, Niro EV комбинира практичността и атрактивната визия на CUV във фина аеродинамична каросерия с изваяни повърхности. Niro EV е конструиран, така че да привлича не само любителите на екологични автомобили, но и тези, които търсят атрактивен дизайн и предимствата на кросоувър. Niro EV се диференцира от актуалните Ниро Хибрид и Ниро Плъгин Хибрид с редица ексклузивни дизайнерски oособености.

Инспириран от Niro EV Concept, представен по време на 2018 Consumer Electronics Show в Лас Вегас, екстериорът на Ниро EV е базиран на дизайнерската концепция „Clean and High-tech“. Футуристичната и аеродинамична радиаторна решетка, тип „тигров нос“, включва интегриран контакт за зареждане с изписаното лого на Niro. Въздухоотворите с нов дизайн и новите дневни LED-светлини във форма на стрела са в комбинация от стопове с лек син акцент, които придават на автомобила отличителна форма. В задната част бронята следва същите сини акценти, докато новите задни LED-светлини открояват собствен светлинен подпис на изцяло електрическия модел.