Начало Автомобили Киа планира производство на еко версии на модела Cee’d

Киа планира производство на еко версии на модела Cee’d

122
0

– Серийното производство на семейство еко сийд стартира през декември 2008 г.
– Значително намелен разход на гориво и ниско ниво на вредни емисии
– Отговаря на норма за изгорели газове Евро 5
– Уникална 7-годишна гаранция и 5-звездна сигурност от EuroNCAP

Киа Моторс потвърди, че в началото на 2009 г. ще добави към производствената си линия екологични версии на модела сийд. Базиран на представения във Франкфурт по-рано тази година прототип еко сийд, новата екологична версия на КИА ще бъде с по-нисък разход на гориво и по-ниско ниво на вредни емисии. Цялостната технология, използвана при конструирането на прототипа еко сийд, ще бъде приложена в бъдещите еко модели на марката.

„С бързия преход от дебютирането на концептуалния еко сийд към действително производство на еко версиите на модела, КИА изразява погледа на марката към едно ‘по-зелено’ бъдеще”, ентусиазирано заяви г-н Jean-Charles Lievens, вице президент на КИА Моторс Европа. „Новата ни еко гама поставя ново начало в развитието на марката – производство на екологично чисти продукти с ниско ниво на вредни емисии в комбинация с добре познатия модерен дизайн и перфектно управление на автомобили с марка КИА.”
Прототипът, представен във Франкфурт, бе конструиран на платформата на pro_cee’d оборудван с 1,6л CRDi дизелов двигател с малки, но съществени изменения и множество допълнителни екстри, които доведоха до 17% понижение на разхода на гориво (до 3,9л/100км) и редуциране нивото на вредни емисии (само 104г/км).

Подобрена аеродинамика (Cd 0,29)
Впечатляващите характеристики, икономия на гориво и ниво на вредни емисии на прототипа са резултат от подобрена аеродинамика, с която коефициента на въздушно съпротивление от Cd 0,33 е намален до Cd 0,29, с разлика от 11%.

Норма на изгорели газове Евро 5 и подобрена електроника
Двигателите на моделите еко сийд ще отговарят на нормата за изгорели газове Евро 5 – еко стандарт, който ще влезе в сила през януари 2011. Електрониката в новите автомобили ще бъде подобрена, разходът на гориво и нивото на вредните емисии ще бъдат значително намалени.

Нова ISG система
За да се оптимизира аеродинамиката, новите еко автомобили ще бъдат оборудвани с нова система – ISG (Idle Stop&Go), която включва Smart battery Power Management. Тази система е с регенериращ спирачен механизъм, който автоматично презарежда батерията при намаляване на скоростта и незабавно изключва двигателя при покой на автомобила. Тази система минимизира разхода на гориво и нивото на вредни емисии при типичното шофиране из натоварения градски трафик.
Всички нови еко модели сийд ще бъдат оборудвани с шест степенна механична скоростна кутия вместо 5-степенната използвана до момента. По-високите предавки за 4-та, 5-та и 6-та скорост ще намалят разхода на гориво по високо скоростните магистрали. Първа, втора и трета скорост ще останат в същото съотношение за да запазят динамичното представяне и ускорение на своите предшественици.
За да се гарантира ефикасното използване на трансмисията в новите еко автомобили, специален индикатор ще бъде добавен към измервателните уреди. Той ще показва оптималния избор на предавката за скоростта, с която се движи автомобила, както и подходящия момент за превключване на предавката в зависимост от скоростта на автомобила и оборотите на двигателя.

Изборът на клиентите за едно ‘по-зелено’ бъдеще
Новата еко сийд производствена линия ще включва трите версии на сийд – 5 врати, 3 врати и комби – в продължение на предприетата от КИА политика за предоставяне на богат избор на клиентите при покупка на автомобил. Всички еко сийд модели ще запазят стандартното за сийд независимо окачване и четири дискова спирачна система, така че управлението на екологичните модели ще бъде толкова приятно, както при вече добре познатите модификации на КИА сийд.

KIA Motors Corporation (www.kiamotors.com или www.kia.com ) – най-бързо развиващата се автомобилна компания в света – е основана през 1944 г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 13-те си производствени бази в 9 страни КИА продава повече от 1.3 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 165 страни. Днес КИА има 33 000 служители и годишни приходи от 19 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и международен спонсор на Davis Cup. От 2007 до 2014г., КИА ще бъде и официален партньор на FIFА. Новото мото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.