Начало Автомобили КИА показа първа снимка на градския си кросоувър XCeed

КИА показа първа снимка на градския си кросоувър XCeed

336
0
КИА XCeed
КИА XCeed; снимка: КИА

КИА Моторс разпространи първата снимка на новия градски кросоувър КИА XCeed, чиято премиера е по-късно този месец. Със стилен, експресивен и модерен дизайн, моделът е спортна алтернатива на традиционните представители в SUV сегмента. Автомобилът носи редица отличителни черти на марката.

Модерната екстериорна форма на новия КИА XCeed е продукт на европейския дизайнерски център на марката във Франкфурт, Германия

Той е проектиран под ръководството на Грегъри Гийом, вицепрезидент дизайн, КИА Моторс Европа. Високо позиционираната седалка на водача осигурява по-добра видимост в сравнение с конвенционален семеен хечбек. Въпреки че е с по-вълнуващ, обаятелен и по-динамичен екстериорен дизайн, новият автомобил ще предлага конкурентно обширно вътрешно пространство и капацитет за багаж спрямо най-продаваните SUV модели в Европа.

Емилио Ерера, главен оперативен директор, КИА Моторс Европа, коментира:

„Спортният дизайн и динамично поведение на новия КИА XCeed го правят по-привлекателен от повечето високопроходими конкурентни модели. XCeed не прави компромис с функционалността, благодарение на интелигентната си концепция, която осигурява просторен интериор и място за съхранение, но в по-спортно „тяло” и по-компактнa форма.”

Премиерата на новия КИА XCeed ще се осъществи на 26 юни.