Начало Автомобилни новини КИА Соул и КИА Мохаве са сред топ 5 най-желани возила в...

КИА Соул и КИА Мохаве са сред топ 5 най-желани возила в САЩ

326
0

Моделите на КИАСоул и Мохаве са включени в седмичната американска класация ‘Kelley Blue Book’s’ на популярния сайт www.kbb.com. Двата модела попаднаха в топ 5 заради впечатляващото съотношение между качество и цена.

В условията на икономическа криза изборът на автомобилните потребители е изключително прецизен”,
заяви Майкъл Спраг, вицепрезидент маркетинг на КИА Моторс Америка.

Моделите с марка КИА предлагат богато серийно оборудване на достъпна цена и високо ниво на сигурност и безопасност. Удовлетворени сме от начина, по който Соул и Мохаве се възприемат от потенциалните клиенти на марката и представителите на медиите. Признанието, получено от www.kbb.com е висока оценка за двата модела.

Споменатият уебсайт е водещ автомобилен портал в Съединените Щати, който всяка седмица анонсира ‘5 страхотни сделки’, за да запознае автомобилните потребители с новите попълнения и ценовите оферти на търговските представители на автомобили в съответния регион. Предложенията включват ниско лихвено финансиране, обратно изкупуване и ниско лихвено лизингово плащане. www.kbb.com определи КИА Соул като една от петте сделки от понеделник 9-ти март и КИА Мохаве за модел на седмицата от 16-ти март.
В Америка Соул се предлага в 4 модификации на цена от 13 300$ до 18 600$. Моделът притежава всички необходими системи за активна и пасивна безопасност като предлага и атрактивен дизайн и обширно вътрешно пространство.

С базова цена от 27 000$ Мохаве е оборудван с 3.8л и 4.6л бензинови двигатели, снабдени с усъвършенствана автоматична трансмисия за безшумно и икономично управление. За първи път КИА представя на своите клиенти 8-цилиндров V-образен двигател с обем от 4627 куб.см., 90-градусово разположение на цилиндрите, система за впръскване на гориво под високо налягане 3.8B, система за променливо газоразпределение, верижно задвижване на разпределителния вал и допълнителни помощни системи. Изцяло новият V8 двигател е снабден с 32 клапана и мощност от 340 к.с. при 6000 оборота в минута и въртящ момент от 444Nm при 3500 оборота в минута.