Начало Автомобили КИА Стингър отличен с редица престижни награди

КИА Стингър отличен с редица престижни награди

170
0

КИА Стингър бе отличен с редица престижни награди от представители на медиите в Европа и Северна Америка. Високите оценки за грандтурера на марката го определят като автомобила събрал най-много призове само за няколко месеца след лансирането му на международните пазари.

От началото на 2018г. Стингър получи наградата ‘Shift Award Vehicle of the Year’ от Roadshow by CNET 2018 и бе отличен от MotorWeek 2018 като ‘Най-добрият модел на годината’.

КИА Стингър е и сред финалистите в престижните конкурси ‘Кола на годината’ в Северна Америка и Европа, чийто победител ще бъде обявен по време на предстоящото автомобилно изложение в Женева през март. Стингър е сред 7-те избрани автомобила от 60-членно жури, съставено от автомобилни журналисти от цяла Европа.

Bryan Cho, директор маркетинг, КИА Моторс Корпорейшън, коментира: ‘Горди сме с това, което постигнахме, представяйки фастбека Стингър пред широката аудитория, а множеството награди са доказателство за безспорния успех на модела. Стингър представя нещо различно и вълнуващо по отношение на дизайн, характер и управление. За нас, инженерите и дизайнерите на КИА е удоволствие да сме свидетели на признанията и високите оценки от международните медии.’

Стингър обра овациите на автомобилните журналисти заради съвършеното задвижване, хай перформанс характеристики и безапелационно пътно поведение. Автомобилът стана ‘Кола на годината’ в Словакия, ‘Performance Car of the Year’ в Англия и бе отличен с титлата ‘Trophée Argus 2018’ от водещи френски медии. Стингър бе и сред номинираните участници в конкурса ‘Автомобил на годината’ в Чехия.

Автентичният грандтурер спечели една от най-престижните  награди за дизайн – 2018 ‘iF design award’, докато 3,3-литровият V6 двигател с турбокомпресор бе определен като един от 10-те най-добри за 2018 двигатели според Ward’s.

КИА Стингър е разработен в Европа от главния дизайнер на КИА – Peter Schreyer и Gregory Guillaume – главен дизайнер в европейското подразделение на марката.  Стингър е автентичен грандтурер, автомобил за  вълнуващи пътувания на дълги разстояния. Спортен седан, при който високата ефективност и динамично съвършенство са в унисон с неговия удивителен дизайн.

КИА Стингър се предлага на европейските пазари със задно задвижване или система 4×4, и избор от дизелов или бензинови двигатели. Високоефективният 3.3л twin-turbo V6 бензинов мотор с 370 к.с. определя модела като най-мощния и бързо-ускоряващ в историята на марката. Всички модификации са снабдени с 8-степенна автоматична трансмисия и безпрецедентна гаранция от 7г. или 150 000 км.