Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кий очаква с нетърпение първия си състезателен уикенд

Кий очаква с нетърпение първия си състезателен уикенд

67
0

Джеймс Кий пое поста технически директор в тима на Заубер тази седмица и му предстои първи старт като оглавяващ инженерния департамент на екипа от Хинвил. 38-годишният специалист замества Вили Рампф, оттеглил се след 10 години в тази роля.

– Нямам търпение за първото си състезание с тима. Пристигнах в Хинвил през великденския уикенд и се срещнах с много хора. Имам прекрасни впечатления от всичко. Очевидно е, че има работа за вършене, но духът на отбора и мотивацията са много високи – разказа първите си впечатления Кий.

Според него вече е почти ясно в каква посока трябва да тръгне тимът по отношение развитието на модела С29.

– Все още не съм бил на писта този сезон и ще ми е интересно как се управляват нещата там, искам да науча повече за гумите, да поговоря с пилотите. За първи път ще видя и С29, така че е нужно да разгледам детайлно колата заедно с Вили Рампф – допълни новият технически шеф.

Според него нивото на аеросцепление за Шанхай е подобно на това на предишните три писти от календара и няма да се изискват твърде големи промени по реглажите.

– Стабилността при спиране и тракцията са много важни. Има завои, които са особено сложни за пилотите. Надяваме се на най-доброто и да вземем точки – завърши Кий.