Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими е най-добрият съотборник, който съм имал, смята Фетел

Кими е най-добрият съотборник, който съм имал, смята Фетел

50
0

Пилотът на Ферари Себастиан Фетел смята, че Кими Райконен е най-добрият съотборник, който е имал, тъй като не играе политически игри. Четирикратният световен шампион сподели, че през последните три години в Скудерията е изградил солидна партньорство с финландеца и това се вижда на пистата и извън нея.

Двамата карат своя трети сезон заедно в Маранело, а такова ще бъде положението и през 2018 г. През този сезон Фетел за първи път се бори за титлата< откакто е пилот на Ферари, но 4 кръга преди края изглежда, че няма да я спечели, след като изостава с 57 точки от Люис Хамилтън.

„Ясно е, че нещата стават далеч по-лесни, когато имаш съотборник, с когото работите заедно и се уважавате, каза Себастиан. – Много често се случва хората да усложняват една ситуацията повече отколкото е нужно, особено в F1, затова е добре да работиш с човек, с който нямаш проблем.

По отношение на Кими може би той е най-добрият съотборник, който съм имал. Той е аполитичен. В интерес на истината имах добри отношения и с Даниел Рикиардо. По отношение на партньорството ми с Марк Уебър – очевидно имаше моменти, в които имаха своите различия.“