Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими: Гледат те по различен начин, когато си победител в Монако

Кими: Гледат те по различен начин, когато си победител в Монако

65
0

Кими Райконен нарече вчерашната си победа в Монте Карло “специална”. Финландецът триумфира безапелационно, водейки от старта до финала. Състезанието му бе объркано за малко, след като на пистата излезе кола за сигурност вследствие инцидента, при който Алберс се завъртя и предизвика задръстване. За разлика от съперниците си от Рено и Уилямс той не влезе веднага в пита, а продължи.

След прибирането на колата за сигурност обаче пилотът на Макларън наложи убийствено темпо, натрупа достатъчно аванс пред Фернандо Алонсо (който по това време вървеше трети) и излезе отново начело след питстопа си.

Самото място е специално. Преди няколко години бях близо до успеха, тогава не успях да изпреваря Монтоя, но най-накрая съм пръв и съм много щастлив – коментира Райконен. – По принцип резултатът е като от всяка друга надпревара – печелиш 10 точки, но атмосферата е друга. Гледат те по различен начин, когато си победител в Монако.

След триумфа си Кими призна, че се е разтревожил по време на карането зад колата за сигурност.

Пропуснах питлейна. Не бях сигурен какво става, защото от отбора ми казваха, че сейфти карът още не е излязъл. И точно подминах входа, когато ми се обадиха да влизам в бокса и си казах: “Оу, вече е твърде късно”. После пак се обадиха и ми обясниха, че трябва да натрупам повече от 20 секунди аванс преди питстопа си – разясни ситуацията пилотът.