Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими и Ботас на различно мнение относно инцидента

Кими и Ботас на различно мнение относно инцидента

51
0

Кими Райконен и Валтери Ботас бяха на различно мнение относно инцидента в последната обиколка за Гран при на Русия. Пилотът на Ферари беше на мнение, че катастрофата е състезателен инцидент и наказание няма да е справедливо, но Валтери смяташе, че Кими е виновен за случилото се.

Двамата току що бяха изпреварили Серио Перес и се бореха за 3-ото място. Тогава изненадващо в спирането на завой 4 пилотът на Ферари опита атака от вътрешната страна и двамата се удариха. Валтери се удари в стената и отпадна, а Райконен с повредена кола стигна финала 5-и.

След финала стюардите прецениха, че Ледения е предизвикал инцидента и го наказаха с добавяне на 30 секунди към общото му време. Това го прати 8-и.

„Изпреварих го на това място преди. И не бях много далеч назад (в последната обиколка) и си помислих, че мога да опитам отново, обясни Кими. – След като реших да опитам, не можех да се върна. Не знам дали той ме видя или не очакваше да съм там. Опитах се да завия колкото може повече навътре, но нямаше къде да отида и се сблъскахме.

Ботас обаче беше на друго мнение: „Не мисля, че беше състезателен инцидент. Не видях никой там и бях отпред. И после изведнъж някой ме удари.“