Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими наясно, че Маса ще се нуждае от късмет

Кими наясно, че Маса ще се нуждае от късмет

64
0

Кими Райконен настоява, че съотборникът му във Ферари, Фелипе Маса, ще се нуждае от много късмет, ако иска да спечели титлата този уикенд.

Маса изостава на седем точки от Люис Хамилтън с Макларън в навечерието на Гран при на Бразилия. Това значи, че британецът се нуждае от пето място, за да си гарантира титлата.

Райконен, който беше в същата ситуация миналата година и спечели титлата, вярва, че двете Ферарита могат да спечелят двойна победа.

„В края на краищата не зависи само от нас” – казва Райконен на пистата Интерлагос. „Можем само да опитаме да спечелим двойна победа, но ако Макларън завършат трети, то няма какво да направим.”

„Първата ни цел е да се опитаме да спечелим двойна победа и да видим какво ще стане. Нуждаем се от много късмет, но ще видим какво ще излезе.”

Настоящият световен шампион смята, че Хамилтън и Макларън имат много повече за губене този уикенд.

„Фелипе няма какво да губи” – добавя финандецът. „Дори да спечелим двойна победа, не зависи от нас. Макларън трябва да направят грешки, а задачата им е да се борят за петото място.”

Райконен е извън борбата за титлата след един труден сезон, в който е спечелил само две състезания. Финландецът обаче настоява, че той и тимът му са си научили уроците и очакват да бъдат по-силни през 2009 година.