Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими потвърди, че Макларън подслушвали Ферари

Кими потвърди, че Макларън подслушвали Ферари

34
0

Кими Райконен е свидетелствал на изслушването по шпионския скандал, че Макларън са подслушвали тим радиото на Ферари, докато е пребивавал при Сребърните стрели, каза Жан Тод.###Кими Райконен е свидетелствал на изслушването по шпионския скандал, че Макларън са подслушвали тим радиото на Ферари, докато е пребивавал при Сребърните стрели, каза Жан Тод.
По време на Гран при на Белгия шефът на Скудерията заяви, че доказателството, дадено от финландеца е изнесено в противодействие на твърденията на Макларън, че са били подслушвани от Ферари.
„Кими Райконен даде свидетелски показания за радио комуникациите на бившия си екип. И може би по една думичка за това – заяви Тод. – Изчетох толкова много за „скелета в гардероба” на Ферари, голямата изненада за това какво може да се е случвало през последните 10 години. Скелетът, който беше предоставен, бяха радио комуникации.”
За да бъде максимално ясен Жан Тод допълни още: „Трябва да призная, че слушаме определени радиа на коли. Кими Райконен свидетелства, че това е било честа практика на бившия му екип в периода 2002-2006 г. Когато нашият адвокат попита един от свидетелите на Макларън, дали е било истина, че са подслушвали радио комуникациите на други отбори, отговорът бе положителен.”