Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими се връща в кокпита през декември, за Алонсо не се знае

Кими се връща в кокпита през декември, за Алонсо не се знае

41
0

Кими Райконен ще се завърне в кокпита на болида си от F1 през декември, докато на този етап не е известно кога това ще се случи на Фернандо Алонсо.###Кими Райконен ще се завърне в кокпита на болида си от F1 през декември, докато на този етап не е известно кога това ще се случи на Фернандо Алонсо.
Новият световен шампион обяви, че сега му предстои дълга почивка и няма да участва в тестовете на Ферари към средата на ноември. След празненствата в Муджело 28-годишният пилот отпътува за Финландия, за да отбележи спечелването на титлата и със семейството и приятелите си.
„Може да се върна на пистата през декември – заяви Райконен. – Сега съм във ваканция. Ще се опитам да разпусна колкото мога и да презаредя батериите.”
От друга страна, в този момент изобщо не е ясно за кой отбор ще кара Фернандо Алонсо през следващата година. Испанецът в момента води преговори за бъдещето си в Макларън. Негов адвокат е пътувал до Уокинг, за да обсъди ситуацията с представители на тима. Каквото и да се получи накрая се твърди, че Алонсо е далеч от мисълта да тества през ноември и декември. Освен това испанецът знаел съвсем малко за болида на Сребърните стрели за следващата година – МР4-23. Това е предохранителна мярка в случай, че той си тръгне от екипа преди началото на следващия сезон.