Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен ще липсва на F1, смята Хамилтън

Райконен ще липсва на F1, смята Хамилтън

109
0
Кими Райконен,Люис Хамилтън

Кими Райконен ще липсва на Формула 1 когато се оттегли от спорта. Това смята световният шампион Люис Хамилтън. Очаква се съвсем скоро да бъде обявено, че финландецът няма да остане във Ферари през 2019 г. А при тази ситуация шансовете му да продължи кариерата си в F1 стават минимални.

Райконен ще бъде заместен от младия Шарл Льоклер, който тази година кара за Заубер, като вариант за Ледени е именно да се върне в швейцарския тим, където започна кариерата си през 2001 г.

„Мисля, че той ще липсва на спорта, заяви Люис. – Не е тайна, че преди да вляза в F1, когато играех на Плейстейшън, винаги кара с Макларън-а на Кими, представяйки си, че аз съм в колата. Спомням си, че първия болид, която карах в Макларън беше тази от 2004 г. на тестове. Тя беше с настройките на Кими.

Това беше страхотно преживяване и беше яко, защото мисля, че нашият стил на каране беше подобен. А това означаваше, че се чувствах много комфортно с настройките, които Кими използваше. Той имаше невероятна кариера и беше истинска чест да се състезавам срещу него.“