Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими убеден, че може да победи на Интерлагос

Кими убеден, че може да победи на Интерлагос

48
0

Кими Райконен е убеден, че ще може да се бори за победата в Бразилия заради скоростта, която Ферари демострираха в двата кръга в Япония и Китай.###Кими Райконен е убеден, че ще може да се бори за победата в Бразилия заради скоростта, която Ферари демострираха в двата кръга в Япония и Китай. След предпоследния кръг на пистата в Шанхай финландецът успя да намали разликата между себе си и водача в класирането Люис Хамилтън на седем точки.

“Бях изключително щастлив в неделя вечерта – сподели Райконен. – Не можахме да вземем максимума от Япония и Китай, но показахме, че сме способни да спечелим и двете състезания, което бе много важно от гледна точка на надпреварата в Бразилия.”

По отношение на ситуацията в шампионата след състезанието в Китай Кими каза:

“Сега имаме нова надежда да спечелим титлата. Добре е да знем, че можем да отидем в Сао Пауло и да опитаме късмета си. Щеше да бъде по-добре, ако Алонсо не бе завършил, но отпадането на Хамилтън, първото му през този сезон, бе много важно. Трябва да работим по начина, по който го направихме през последните две състезания.”

Райконен е наясно, че с екипа му трябва да дадат всичко от себе си, за да извоюва Ферари двойна победа на Интерлагос. Ако успеят да го постигнат, името на световния шампион ще зависи от факта на кое място финишират пилотите на Макларън.