Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими в ролята на супер щастлив отпускар

Кими в ролята на супер щастлив отпускар

58
0

Кими Райконен изпълни в края на миналата седмица в Муджело последното си задължение за сезона и сега вече може да започне с отпуската си. За първи път в кариерата си Кими излиза в заслужената отдих като световен шампион, време което той смята да прекара по най-приятния възможен начин.
Последните му задължения за сезона обаче също бяха доста приятни за финландеца. По време на Ferrari World Finals в Муджело през миналия уикенд Райконен попадна на един истински празник посветен на него.
– Това бяха дни изпълнени с радост и много празненства, не можех да спра да се усмихвам – обясняваше след събитието известния като „Ледения” пилот, който по принцип е толкова сдържан и пестелив на емоции. Под слънцето на Тоскана обаче ледената му броня явно е започнала да се топи. Където и да се появявал, всички хора му се радвали и го поздравявали за титлата.
– Изглеждаше така все едно че всички в Италия са толкова щастливи колкото съм и аз. В сряда в Маранело, когато празнувахме двете титли с екипа бе прекрасно. Но на Муджело бе прекрасно, защото присъстваха и хиляди фенове и клиенти на фимата.
Уикенда в Тоскана събудил и много спомени в 28-годишния пилот.
– Спомних си за първия път когато се качих в кола от Формула Рено и за първото си състезание в екипа на Петер Заубер във Формула 1. Спомних си и за чувствата, които изпитвах тогава. Те обаче бяха доста различни от това да караш на Муджело колата, с която преди броени дни си спечелил световния шампионат. Това бе като един повторен триумф.
Джени подготвила изненада на Кими, като вместо пътуване у дома в Швейцария, директно след Муджело завела мъжа си в родната Финландия.
– Летяхме до Хелзинки, където отпразнувах титлата си с група близки приятели. Бе прекрасно да се прибера в родината си като шампион.
Сега вече Кими излизал в заслужена ваканция.
– Ще се опитам да си почина колкото се може по-добре и да заредя батериите си отново. През изминалия сезон съм седял в колата почти всяка седмица и сега е време да мисля за нещо друго освен за коли. Искам за момента да забравя напълно за Формула 1, но това едва ли ще е възможно.
Защото изминалата години била много специална за Кими.
–Мога да кажа, че отново се влюбих в спорта. Но не мисля да присъствам на тестовете в Барселона през ноември. Най-вероятно ще се върна на пистата през декември. Радвам се още от сега на втората си година с Ферари. Това ще бъде ново предизвикателство. Може би дори по-голямо и вълнуващо от спечелването на титлата, защото определено искам отново да изпитам радостта, която изпитах след края на този сезон.