Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими: Знам какво е нужно, за да реша проблемите си

Кими: Знам какво е нужно, за да реша проблемите си

61
0

Кими Райконен заяви, че знае как да оправи проблемите си от началото на новия сезон във Формула 1. Пилотът на Ферари изостава значително от своя съотборник Себастиан Фетел в първите 2 състезания от сезона в Австралия и Китай, като завърши 4-и и 5-и. Докато германецът спечели на Албърт парк и остана втори в Китай.

Представянето на финландеца породи разочарование дори у ръководство на тима. Президентът на екипа Серджо Маркионе заяви след надпреварата в Шанхай, че спортният шеф Маурицио Аривабене трябва да седне на една маса с Кими и да поговори с него за причините за слабото му каране.

„Винаги е болезнено, когато усилията ти не се увенчаят с добър резултат, заяви Кими. – В този спорт съм от доста време и рядко сме усмихнати и щастливи – това част от работата е. Изглежда притеснително, но аз знам какво ни е нужно и имам много ясна картинка за това, което трябва да направим.

Уверен съм, че ще стигнем там, където искаме да бъдем. Трябва да започнем да печелим повече точки, за да останем в битката, но всички трябва да са наясно, че това ще бъде много дълга година. Разочароващо е да завърша 5-и, но се надявам, че ще бъда на по-добра позиция следващия път.“