Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Класиране в топ 5 е целта на Алонсо за квалификацията

Класиране в топ 5 е целта на Алонсо за квалификацията

57
0
Гран при на Япония,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо за пореден път отказа да тълкува петъчните времена от свободни тренировки – този път за Гран при на Япония, след като даде 4-о постижение днес следобед на пистата Сузука.

– Онова, което винаги трябва да помним, е, че подреждането може да претърпи значителни промени в зависимост от това на коя писта се намираме. Само погледнете Макларън: те бяха толкова силни на Спа и Монца и далеч не така бързи в Будапеща и Сингапур. Затова бих казал, че е най-добре да изчакаме поне края на квалификацията, за да имаме ясна преценка каква е ситуацията на Сузука – обясни отново становището си звездата на Ферари.
Според двукратния световен шампион Ред Бул изглеждат непобедими за момента на Сузука, но това е теория, която спокойно може да бъде оборена в следващите дни.

– В множество случаи те са били побеждавани в неделя и това е още една причина да се внимава преди да се правят заключения. Днес лично аз не направих перфектна обиколка и има накъде да подобрим нещата. Трябва да анализираме данните, за да разберем как да го постигнем, но и съперниците ще правят същото – допълни Алонсо.

Вероятността утре да вали сериозно и да се кара през цялата събота на мокра писта означава, че отборът трябва да се съсредоточи върху това да не допусне никакви грешки, каза още испанецът и продължи:

– След това идва късметът, тоест да се окажем на правилното място в точния момент и с правилните гуми. Целта в квалификацията е класиране в топ 5, след това ще мислим за надпреварата.