Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Класирането в Q3 е нищо на фона на целите ни, заяви Алонсо

Класирането в Q3 е нищо на фона на целите ни, заяви Алонсо

45
0

Екипът на Макларън успя да първи път този сезон да стигне до 3-ата част на квалификацията, като това стори Алонсо, класирайки се на 10-а позиция. Испанецът отбеляза, че това определено е подобрение в представянето на екипа от Уокинг, но е нищо на фона на дългосрочните цели на тима да спечели титлите във Формула 1 в бъдеще.

Алонсо подчерта отличната скорост на болида в последния трети сектор, където неговият автомобил бе с 3-о най-добро постижение като отбор, след тези на Мерцедес и Ред Бул. „Със сигурност това показва, че се движим в правилната посока, коментира Алонсо. – Но това да се класираме в 3-ата част на квалификацията бе като мини цел за нас. Трябва да продължим редовно да достигаме до нея и да печелим често точки.”

Запитан какви са целите за състезанието утре и дали той може да спечели точки, Алонсо коментира: „Можем да спечелим точки. Тук е трудно да се изпреварва и затова е важно да направим добър старт и да имаме добра стратегия. Трябва да се опитаме да напреднем, иначе ще останем извън зоната на точките. Не трябва да забравяме, че стартираме с износени гуми, за разлика от пилотите зад мен и можем да бъдем атакувани.”

Докато Алонсо говореше тези неща, Бътън, който бе на брифинга на тима заедно с Ерик Булие и Юсуке Хасегава от Хонда, започна да сочи шеговито себе си като пилота, който може да атакува Фернандо утре. Британецът остана 12-и, като не му достигнаха 0.2 сек. Той не бе особено разочарован от това, че не стигна до Q3. Дженсън направи интересен коментар относно Макс Верстапен, като според него новият пилот на Ред Бул може и да не е доволен от класирането си в квалификацията, тъй като всъщност е изостанал с 0.4 сек от съотборника си Даниел Рикиардо.