Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ключово бе да се направи чиста обиколка, обясни Даниел

Ключово бе да се направи чиста обиколка, обясни Даниел

79
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо обясни, че ключово за успеха в квалификацията в Мексико е било да се направи чиста бърза обиколка без грешки. Австралиецът призна, че не е успявал да направи това в хода на тренировките, но в края на квалификацията това се е получило.

Той изпревари само с 0.026 сек съотборника си в Ред Бул Макс Верстапен и му отне възможността да стане най-младият пилот с полпозишън в историята на Формула 1.

„Знаех, че имаме нужната скорост в колата. Макс показа това през целия уикенд, каза Даниел. – Не направих най-чистите обиколки в тренировките и знаех, че да събера най-добрите ми сектори в един тур ще бъде от ключово значение.

Продължавам да съм убеден, че това не беше най-добрата ми възможна обиколка, но щом съм на полпозишън мога да се отпусна малко. Разликата беше много малка и не знам кога за последно колите на Ред Бул са били на първа стартова редица.“

Това се случи в Гран при на САЩ през 2013 г., когато първи бе Себастиан Фетел, следван от Марк Уебър. За Даниел това бе и втори пол за сезона, след този в Монако. Тогава той спечели и победата в състезанието.

Самият Верстапен беше разочарован от 2-ото място и описа цялата си квалификация като провал. Той бе най-бърз във всички тренировки досега, а освен това бе начело след първите опити в 3-ата част на сесията за място на старта.

„Имах същите проблеми от втората тренировка, като двигателят не работеше както трябва при спиране и задните гуми блокираха, обясни холандецът. – Опитахме се да извлечем най-доброто от колата и мислех, че това ще бъде достатъчно за първата позиция. Но бе такова за второто място.“